See blogi on kasutusel alates 21. augustist 2010. Vana blogi asub siin.


08 August 2012

Ängi aastapäev ja võtted Marco muusikavideole

Terve aasta on möödunud ajaloolisest vihmasest hommikust, kui asusin Tartust palja rindkerega Karepa poole teele, vt Kestvusperformance "Äng". Üks asi, mis tookord lahtiseks jäi, oli võrdõiguslikkuse voliniku arvamus, mida mul pole siiamaani. Isegi mu päringud jäävad juba vastuseta, aga mis mul sellest. Ma tean niigi, et naiste ja meeste rindkered on võrdsed.

8. august 2011
11. augustil 2012 olen taas Karepal, aga kuna mul on kunstivaba aasta, esinen seal oma uues kostüümis ja uues rollis.

Kõik juhtub alati korraga ja nii ilmus 7. augustil Delfis mu maaelu artikkel, Õhtulehe paberlehes mu kutsekasse mineku lugu ning Elu24-s strippar Marco muusikavideo. Eestis on sellepärast masendav elada, et naljast ega irooniast aru ei saada ja liiga palju kritiseeritakse, elik vabalt ja mänguliselt läheneda. No see video on lihtsalt naljakas. Muusikapala mulle endale ei meeldigi, aga videot teha oli lõbus ja tulemust peakski võtma meelelahutusena. Helgemad pead said sellest kohe aru, aga lollid ropendavad kommentaariumides omakeskis edasi. Must lagi on nende toal... (Update: Täna õhtul ilmus Delfi Rahva Hääles video kohta kiitvaid sõnu).
Fotograaf Aldo Luud tegi Werneris minust Õhtulehe jaoks pilte.
Videovõtted kulgesid lõbusalt, kuigi olime alalises ajahädas ja päike loojus pidevalt kas liiga vara või suure vihmapilve sisse. (NB! Eneseiroonia! MEIE jõudsime ise liiga hilja võttele, mitte päike ei loojunud liiga vara,daa! Kopp ees, et mind liiga sõna-sõnalt võetakse). Esimene võttepäev toimus Elva lähedal metsas. Kaasas oli lisaks paljudele veel Eesti vanim tegev naisstrippar Svetlana (72), kes oma esinemiskostüümis ringi hõljus ja koos Marcoga kilkas, nii et ma vahepeal olin valmis pille kotti panema. Teine võttepäev möödus Riias ja sohver oli Margus, sest millal enne staarid ise autot on juhtinud. Igal võttepäeval värvisime Marco üle keha punaseks, et ta saaks mängida oma alateadvust, koomilist teisikut, kellena keegi teda ei tunne. Pika kaardilugemise ja õiendamise peale olime ühtäkki jõudnud punkti, kus päike oli kohe majade taha vajumas ja pidime kähku otsustama, kas filmime niisama viimase valgusega või värvime Marco punaseks. Punaseks värvimine oleks võtnud 30 min ja selle ajaga oleks päike juba ära vajunud. Kuna Marco ikka tahtis punaseks saada, värvisime teda Radissoni hotelli invaliidide vetsus. Kui mõni invaliid oleks tulnud kobistama, oleksime öelnud, et Marco puuet saab ainult värviteraapiaga ravida. Marco hakkas punasena mööda tänavat edasi-tagasi jooksma, mina filmisin ja äkki seisis seal politseiauto kolme mehega. Alguses kohkusime, aga siis saime aru, et need ühe kohaliku poe turvamehed olid ja neile tegi Marco esinemine hullult nalja.
Radissoni hotellis Riias hullude näoilmetega, sest adrekas ujub ringi, enne värvimist.

Elva lähistel. Värvin Marcot.

Marco Tartus Annelinnas peale viimast võttepäeva
Marco ei saanud end kusagil pesta ja pidi punasena Tartu sõitma. Heatujuline, sest temaga oli päev otsa tegeldud, lobises ja naeris ta terve tee. Ta rääkis, et Anne kanali ääres käivad iga päev kl 02 PM vares ja konn kohtamas. Vares kraaksub oma puu otsast ja konn vastab talle maast. Üks tädi käib samas kohas päevitamas, kus Marco ja alati kella 2-ajal teatab: vares on kohal, kohe tuleb konn. Ja konn tuleb. Ega ta tulemata jää. Marco lootis veel, et tee peal tanklas saab ta dušši võtta: "Anname tanklamutile raha ja ma pesen end ära.... OK, hahahaa, nagu tõeline diiva!". Pärast oli tanklas hoopis mehehäälega naine, kellele tundus, et keset ööd on kamp, kuhu kuulub punane mehike enam kui kahtlane ja julges ainult Marguse anumise peale mind WC-sse lasta. Naersime palju. Koju sain kella 03 ajal öösel.

Kolmas võttepäev Tartus oli lühike ning kui film oli avalikult ülal, ütles üks mees Facebookis, et tema nägi, kuidas me Marcot Vanemuise ees filmisime ning muretses väga, ega ta filmile jäänud. Inimesed on paranoiliselt ettevaatlikud. Iga väike asi vallandab paanika. Ja mis siis, kui ta oleks eemalt filmile jäänud? Keegi poleks teda seal ära tundnudki, sest ma poleks filminud teda konkreetselt lähivaates ja oleks olnud aru saada, et tegu juhusliku möödujaga. Sellistel hetkedel tahaks Eestist minema tõmmata. Teeksin sellega kindlasti paljud rõõmsaks, kui koos Marcoga Eestist lahkuksin, aga ei kavatsegi! Igatahes mitte kauaks.

5 comments:

  1. Marco puhul pead lihtsalt harjuma selle pideva netikommisõimuga. Mind paneb ikka imestama inimeste kirg aega raisata ja netis lihtsalt sõimata, ilma igasuguse poindita.

    ReplyDelete
  2. Eks mind ole ka netis sõimatud ja varem tundus see naljakas, aga mida aeg edasi, seda vähem ma neid roppusi näha tahan. Enam ma Delfi kommentaare ei loegi ja Youtubi kommentaarid kinnitan enne avaldamist. Lasen ka huvitavamad negatiivsed kommid läbi, aga labasused ja vihkavad kommid kustutan. Suured vihakõne pidajad isegi ei tunne ei mind ega Marcot isiklikult, aga peavad vajalikuks öelda, kui väga nad meid ei salli.

    ReplyDelete
  3. Ah, inimestel, kes palju negatiivselt vahutavad, on endal mingi probleem. Mul täna oli ka probleem - sain öö jooksul ainult 1h magada ja siis sattusin päeval Riigikogu erakorralist istungit vaatama. Krt, pärast veel tunde mõttes kirusin Ligit :D

    ReplyDelete
  4. Hehe, ma nüüd vaatasin seda videot kah XD Kui saba ja sarved oleks juurde pannud, siis oleks saanud väikese kuradikese :D

    ReplyDelete
  5. On ju äge video! :D Marco on ka ise rahul. Järgmise video võtted toimuvad Ibizal.

    ReplyDelete