See blogi on kasutusel alates 21. augustist 2010. Vana blogi asub siin.


27 May 2012

Ehitaja, kes unistas vorstist


Pole aega enam kirjutada. Kogu vaba aja veedan Werneris praktikal ja homsest tuleb kohe kool otsa. Olen krooniliselt väsinud ning tunnen, et lihapuudus hakkab mind nõrgestama. Jõutrennid on ajanappuses ka harvemaks jäänud. Söön laias laastus järgmisi asju: riis ubadega + juurviljad, tatar läätsede ja sibulaga + juurviljad, leib, erinevad pudrud, pähklid, puuviljad, maiustused, või jne. Joon piima, aga isu muna ja kodujuustu järele on millegipärast vaibumas. Samas tahaks vahel hirmsasti head mahlast lihakäntsakat. Kõik tundub magus. Ostsin kanepipulbrit, mida proovisin kohe Werneris praktikal olles. Kõik jälgisid huviga ja küsisid, kuidas maitseb. No kuidas silo ikka maitseb? Kuiv ja kergelt mõrkjas ning rikub iga söögi maitse ära. Oli seda jama nüüd vaja.

Ma ei söö lehmakesi!
Panen siia skype vestluse õega.

[20:29:15] Fideelia: kanepipulber on ikka jube, selle maitse rikub kõik. peaks maha müüma.
te oleksite võinud hoiatada. arvasin, et maitsetu.
kanepi kapsleid oleksin pidanud võtma, aga need maksid 15 eur ja 100 g vähem. raha on niigi vähe, nüüd veel ostsin kuiva silo.

[20:53:44] Elo-Maria: mis hoiatada, kui me ütsimegi ju, et suht maitsetu. ju siis sinu jaoks pole, kõik on ju individuaalne. aga jah, ega ma ka teda palju ei taha korraga.
kapslid on hea variant.

[23:13:53] Fideelia: minu pool käis just ehitaja, kes teenib soomes 2000 eur kuus. rääkis, et meeldib, et saab poest kõike osta, vorsti näiteks. :P
istub mu toas, samas valgusaastate kaugusel ja ma saan aru, et ta on ilmselt lihtne inimene, kes on unistanud oma autost, vorstist jne ja ma ei räägi talle sigade kannatustest.
mõtlesin, et peaks kutsekas ehitust õppima, et soomes pappi teenida

[23:53:47] Elo-Maria: :) tere tulemast meie reaalsusesse, ütleksid taimetoitlased selle peale.

10 comments:

  1. :D Kellele maitsetu, kellele silo, kellele vorst, kellele kapsas. Sul on tegelt suht asjalik menüü.

    ReplyDelete
  2. See näib asjalik, aga mul on pidevalt puuduoleku tunne ja pettumusi a'la kanepipulber, on päris mitu korda tulnud läbi elada.

    ReplyDelete
  3. Järgmiseks võta astelpaju marjad. Need on vähemalt ehedad ja hapud ja värsked. Eile aitasid need mul värskete puuviljade vajadusest üle saada. Tohutu vitamiinipomm.

    ReplyDelete
  4. kui jõupuudus peaks juhtumisi ikkagi rauapuudusest tulema, siis üks tuttav mol-bioloog rääkis, et kui raud tuleb taimedest kätte saada, on inimesel kõige kergem omastada vetikarauda. nii et merikapsast sööma marss. See on päris maitsev ka, eriti merikapsa-küüslaugu salat viib keele alla.

    piim jms kaltsiumirikas materjal võib hoopis raua omastamist takistada, kui seda rauda sisaldavate toiduainetega korraga pruukida.

    ReplyDelete
  5. Praegu rikkaim rauaallikas on rabarber. Lisaks kõva toiteväärtus ja C-vitamiin, mis aitab rauda omistada.

    Igast "pudru ja kapsaid" ei tasu koos süüa. Selle kohta palju kirjandust, parim ikka ise tunnetada, mis sobib, mis mitte.

    ReplyDelete
  6. Tunnetangi ise, mis omavahel kokku sobib. Kui ei maitse, siis ikka ei söö ka. Nüüd on mul jälle mitu päeva parem olnud. :) See sõltub ka muust, näiteks, kas ma käin praktikal ja koolis või on rohkem vaba aega puhata ja mängida.
    Nii et ubade või tomatiga, mis mõlemad rauda sisaldavad, ei tohiks piima juua?

    ReplyDelete
  7. Piim sobib kokku väheste asjadega. Eriti ei sobi kokku happeliste toitudega(tomat). Vähesel määral sobib kokku magusate puuviljadega ja juurviljadega. Piima tasuks hoida eralditoiduna. Seevastu hapukoor, kohupiim ja juust sobivad kokku pea kõigega.

    ReplyDelete
  8. aint et rabarberiga koos tuleks küll ühtlasi mingit kaltsiumi manustada, piimatoodetest või mujalt, sest oblikhape sunnik hakkab seda muidu su luudest võtma.

    Kisselli tehes on kõige lihtsam panna puhas munakoor selle sisse keema, see peaks, kui Toivo Niibergi uskuda, oblikhappe ära siduma. Sama käib oblika- ja rabarberilehesupi kohta.

    ReplyDelete
  9. Kas mitte rabarberilehed mingisugust mürki ei sisaldanud? Endal suvekodus sai kunagi istutatud 106 rabarberi põõsast, Venemaa turu jaoks. Kui piirid kinni läksid tekkis selle alapeale läbimatu rabarberimets. Pole kunagi lehti söönud, kui varred on olemas.

    Aga jah! Rabarberi söömine ei tähenda nüüd, et kõik muu toidu kõrvale jätaks. Sööma peab ikka mitmekülgselt ja kui on rabarberit saada, siis seda ka. Kuna ta on nii võimas taim, siis palju seda ei jõua süüa, "läheb rooste".

    ReplyDelete
  10. selle mürgi nimi ongi oblikhape ning jah, lehtedes on rohkem, aga vartes on mingil määral ka. Mida vanemad varred, seda rohkem muidugi.

    ReplyDelete