See blogi on kasutusel alates 21. augustist 2010. Vana blogi asub siin.


16 June 2011

Ori

Ori käis lõpuks Valgemetsas. Kõik algas juba eelmisel aastal, mil avaldasin kuulutuse, et otsin suvilas heakorra- ja ehitustööde tegemiseks orje. Siin on üks blogisissekanne kirjavahetusest teise orjakandidaadiga, kellega kokku ei saanud.

Olime sõlminud kirjaliku lepingu, et ori lammutab mu suvilas vana kuuri ja teeb muid töid ning mina alandan teda vaimselt ja füüsiliselt. Sealjuures vastutab tekkida võivate moraalsete ja kehaliste vigastuste eest ori. Mind pidi ta nimetama Käskijannaks või Jumalannaks (igatahes oleks sõna „emand“ mõjunud laastavalt ta tervisele).

Valisin aktsiooni toimumiseks esmaspäevase päeva, kuna lootsin, et siis on naabrid ära ja saame rahus tegutseda. Seda suurem oli mu imestus, kui juba kaugelt eemalt oma suvilat ära ei tundnud: mets oli maha võetud! Naabermaja on nüüd hästi näha. Kohe tabas mind ka teine ehmatus: suvila trepilt vaatasid mind ammulisui kaks tädi. Üks oli see tore ja viisakas matemaatik, kellega on kiviaegne kokkulepe, et ta võib meie suvilas toimetamas käia, teine tema sõbranna. Ütlesin, et mu abikaasa ja sõber on ka tulemas ja et kavatseme heakorratöid teha. Teatasin orjale, et kuna majas on inimesed, siis jääb tõenäoliselt üritus ära, kuid ori oli juba peaaegu Valgemetsa jõudmas, kaasas tööriistad ja hea tuju ning arvas, et lammutame kuuri ikka maha, tal päev vabaks tehtud ja puha. Mul oli auto kraami täis: seksikas must kostüüm, piitsad, video- ja fotovarustus jne. Ümberriietumist ma muidugi ei teinud. Tädidel tekkinuks küsimusi. Imelik ju, kui saabun suvilasse sportlikus riietuses ja koha peal muudan end wannabe bad-ass dominaks.

Niisiis, esimene kord kus saabusin suvilasse peenelt arvestades privaatse actioniga, oli võetud maha terve suur mets ja maja oli rahvast täis.

Kohe tuligi ori oma autoga ja peagi ka Sven jalgrattaga. Orjal olid oma tööriistad kaasas. Ta on ehitaja. Kõige jubedam, mis orja meelest võiks juhtuda, oleks tema avalikuks tulek, mis oleks kohutavam kui ükskõik, milline vaimne ja füüsiline alandus. Ta pidevalt vihjas sellele varem kui chattisime. Olin osav ta nõrkust ära kasutama ning filmisin ja tegin pilte. Tema isikukood ja nimi on mul teada. Mulle oli käskijanna roll esmakordne, orjale aga juba vist viies kord olla ori. Andsin talle käsu asuda kuuri lammutama.

Ori kuuri lammutamas
Kui avastasin, et ta lobiseb töö ajal telefoniga, käskisin mobiil välja lülitada, mida ta vastuvaidlemata tegi. Kui tabasin ta kuuri taga suitsetamast, käskisin kohe lõpetada ja edaspidi minult selleks luba küsida. Tüüp tegi nagu ütlesin. Välimuselt ta meeldib mulle. Vastupidiselt ühele koledale pässile, kes lootuses mu orjaks saada kunagi mulle oma foto saatis, on ta siiski üsna heas vormis sile poiss. Töö ajal ta ei lobisenud. Mingil hetkel hakkas mulle närvidele käima, et tegelane töötab tuima näoga, kõnnib jalgu järele vedades ja kergelt küürus ning kobiseb nina alla, kui ma midagi küsin. Oletan, et kutt oli enda meelest tõetruu ori, kuid mina eelistan, et mu orja rüht oleks sirge, ta kõnniks jalalabad väljapoole ja hääldaks sõnu selgelt välja. Nii ma talle ka ütlesin. Asi siiski ei paranenud, aga kuna ta töötas korralikult ja täitis kõik tööalased käsud, ei saanud ma eriti pahaseks. Tädi matemaatik ei suutnud ära imestada, kui produktiivsed me sel päeval olime. Tõesti, kuur sai nii maani maha lammutatud nagu poleks seda iial olnudki, lisaks veel palju muidki töid tehtud.

Kaks kuuri

Üks kuur!
Vahepeal peksin orja nõgestega ja torkisin hekikääridega. Jälgisin, et tädi ei näeks. Kui vihma hakkas sadama, jätkas ori tööd, kuna meie läksime tuppa. Siis saatsin orja poodi toiduõli tooma. Võtsin ta ID-kaardi enda kätte, et ta ei põgeneks.

Sven grillis liha ja me hakkasime köögis sööma. Viisin orjale toidu plekk-kausiga kuuri ja panin ta luku taha sööma. Sven arvas, et lisaks kahvlile oleks nuga juba liigne luksus, kuid ma jätkasin joont, et minu ori peab tundma häid maneere, sealhulgas lauakombeid. Lodev ja kombelõtv ori oleks suureks häbiks.

Kui orjale kuuri järgi läksin, tundus ta väga rahulolev ja naeratas mõnusalt. Premeerisin teda temaatilise kohukesega „Black mama“.

Lõpuks pesi ori nõud ja tõi kaevust vett.

Ori nõusid pesemas
Kui hakkasime koju minema, käskisin tal enda järel sõita. Sven tuli ka auto peale oma rattaga. Sõitsin Tartu suunas Kosova küla kaudu mööda kruusateid. Mulle meeldib sealtkaudu liigelda, ilus ja vaikne. Peatasin auto ristikupõldude vahel ja käskisin orjal enda juurde roomata, piits hambus. Küsitlesin teda, lasin tal lugeda ühe lõigu Sacher-Masoch’i romaanist „Venus karusnahas“ ning katsetasin erinevaid piitsutamise tugevusi ja viise. Tagasiside oli ääretult nõrk. Mulle ei jõudnud kuidagi kohale, mida ori tunneb. Orja tunded muidugi pole tabureti tunnetest tähtsamad, aga sellegipoolest oleks mind innustanud emotsionaalsem reaktsioon, sest muidu jääb mulje nagu vehiksin tühja või peksaksin mingit puunotti. Mulle mõjus hommikune turn off õhtuni, mil olime kõik päevatööst väsinud ja tegelikult juba mõtetega kodus. Plaan oli suvilas töö käigus orjaga tegeleda, mitte hiljem talle kellegi eramaal peksa anda. Panin ilusate piltide ja video nimel veel oma kostüümi ka selga, aga mingit powerit ei tekkinud. Amatöörteatri tunne hoopis. Ori väitis hiljem, et valus ei olnudki. Tere talv. No ma ei löönudki täie jõuga. Pooled asjad, mida oleksin pidanud tegema, ununesid väsimuse tõttu ära. Nimelt oleksin pidanud teda piinama ekstra selle eest, et julges tööpostil suitsetada, lobiseda jne. Tundsin end päris kehvasti, kuni järgmisel päeval uuesti värske peaga pildid ja video üle vaatasin, misjärel veendusin, et asi polnudki nii lootusetu. Ori võpatas piitsutamise ajal päris mitu korda ja osad stseenid mõjusid räigemalt kui need tegelikkuses olid.

Ori loeb "Venust karusnahas" ja mina udjan teda piitsaga


"Rooma autoni ja too mulle teine piits!"
Mu juuksed ajavad mind tõsiselt närvi. Hommikune sirgendamine ei andnud mingit efekti, sest niiske ilmaga tõmbusid need uuesti lainesse. Selliste juustega ei mõju ma põrmugi võimukalt. Ori julges öelda, et ma näen välja „uskumatult kena“. Vaat, selle peale sain reaalselt pahaseks. Vanaema on tal kena! Kui ori ID-kaardi tagasi sai, tänas ta mind, suudeldes mu porist saabast. Õnneks oli see käik tema enda fantaasia vili. Mul oli hea meel, et päris kõike ka talle ette ütlema ei pidanud. Tõenäoliselt teeme orjaga ühe katse veel. Kui siis ka kaifi ei saa, tuleb tunnistada, et orjapidamine on kodanlik igand, mis mulle ei sobi. Eks näis.

18 comments:

  1. Aga pane juuksed krunni või hobusesabasse? :)

    ReplyDelete
  2. Tänx! :D Kuule plaanis oligi teha seksikas kõrge hobusesaba, aga autos oli niigi vastik riideid vahetada, seega loobusin. Ehk teine kord veab! :D Aga tore, et ori kuuri maha lammutas.

    ReplyDelete
  3. Ajee, ajoo, kuidas ma seda postitust naudin!!! Ja lasen silmade eest kõik oma tuttavad ehitajad läbi käia...
    Algaja domina ja sama algaja orja seiklused lõunaeesti võsade vahel + sekeldused multiperekonnaga : DDDD

    ReplyDelete
  4. Täna tutvusin 1 neiuga, kes kandis maani printsessilõikelist latekskleiti ja parukat (tumepunast). Kujutlesin sind selles kleidis, näeksid kindlasti väga hea välja.

    ReplyDelete
  5. Näed, kui erinevad reaktsioonid on minu sellele postitusele: sina naudid, aga üks teine sõber oleks kreepsu saanud ja tundis end päev läbi kehvasti. :) Milline näeks välja edasijõudnud ori? Mul puudub võrdlusmaterjal. Nagu enne öeldud, häiris mind orja erakordne tuimus. Mulle sobiks keegi, kes oleks naljakalt tundeline ja kelles oleks lisaks orjalikkusele natuke narri. Mu abikaasas on üsna palju narri tegelikult. OO, kindlasti sobiks mulle kleit, mida mainisid! Kahjuks ei oska õmmelda ja osta on jube kallis. :( Muide, mul on youtubes video ka, aga kuna alguse osa vaadata on veits piinlik, ei söandanud ma veel seda siia linkida.
    Igatahes lahe, et keegi kaasa elab seiklustele orjaga!

    ReplyDelete
  6. Kumb teist õieti peab kaifi saama, sina või ori? Mul oli nagu ettekujutus, et sulle raha, talle kaif, on selle aktsiooni mõte, aga võibolla pole ma poindile pihta saanud. Miks ta filmimise ja videotega ning kolmanda isiku juuresolekuga nõus on? Kas ta vaatab ise neid videosid pärast ja saab kaifi? Või teed sina temast filmi?

    ReplyDelete
  7. Kohustust kaifi saada pole kellelgi, aga mulle tundub, et tore oleks, kui nii ori kui ka mina sellest akstioonist natuke ärksamaks muutuksime, et see kuidagi raputaks. Raha ei puutu asjasse. Point on, et ori töötab minu heaks ja mina alandan teda selle eest, sest alandamist ta naudib. Mina ei tea, miks ori filmimisega jne nõus on, aga arvan, et seeläbi tunnetab ta veelgi oma sõltuvust mu armust: kui tahan, võin ta kohe praegu avalikuks teha ja ta lips on läbi. Filmi temast ma hetkel ei tee, aga jäädvustan eesmärgiga materjale võimalikes kunstiprojektides kasutada. Kunstnikuna töötangi nõnda, et kogun end huvitava teema kohta materjale ja pärast paistab, mis neist ehitan.

    ReplyDelete
  8. Kui seda laialdasemalt rakendataks, laheneks tööpuuduse probleem Eestis väga ruttu ...

    ReplyDelete
  9. Täiesti õige. Pealegi ei mingit raha, totaalne naturaalmajandus.

    ReplyDelete
  10. tööPUUDUSE probleem küll ei laheneks, otse vastupidi, ausatele töötajatele ei jääks ju tööd enam.
    Ma pean ütlema, et kreepsu ma ei saa, aga võõraks jääb see süsteem mulle küll. Töö on töö. Tööd peab armastama. Mingi dominavärk ajaks nii ühest kui teisest positsioonist südame pahaks ja tekitaks töö suhtes vastumeelsuse.

    ReplyDelete
  11. Mis mõttes tööd PEAB armastama? :S Jah, mõnda tööd on tore vahel teha, aga kui võtta kokku kogu maailma töö, siis on see ikka üks kohutav ja lõpmatu rabelemine, orjus, isegi kui seda enda jaoks teha. See on vehklemine selle nimel, et meil oleks kõht täis, riie seljas ja maja soe (põhjamaal). Kas see pole mitte õõvastav ja nüri? Oma orjaga lahkasin põgusalt töö teemat ning selgus, et ta arvab ka, et töö ei lõpe iial otsa ja töö kui selline on olemuselt ebameeldiv. Inimene ei peaks tööd tegema. Ori aga naudib ebameeldivusi, nii et las käia! :)

    ReplyDelete
  12. On 2 täiesti erinevat kontseptsiooni tööst. Üks on see töö, mida peab tegema eluspüsimiseks ja olme korrashoidmiseks. Teine on see töö, mille eesmärk on looming. Mõned jagavad nii , et esimene on kõik kätega tehtav ehk füüsiline ja teine kõik peaga tehtav ehk vaimne töö. Aga minu meelest võib ka kõige lihtsam füüsiline töö, nagu nt. nõudepesu, olla loov.
    Vene keeles tähistavad tööd 2 eri sõna - trud ja raboota. Raboota tuleb sõnast rab ehk ori.

    ReplyDelete
  13. Vene keel on selles asjas täpsem. Trud on tegevus, mida ma hea meelega sooritan, sest midagi peab inimene ju oma elu jooksul tegema ka. Kogu aeg siidpatjadel assortiikommide järamine teeb paksuks! :D Ja vahel on trud ka füüsiline, lihtne töö. Mis aga võõrandab inimest sellest, kes ta tegelikult on, on palgatöö ja muud säärased tüütud tööd, mis tuleb ära teha lihtsalt. Kui sa teed midagi ainult sellepärast, et see tuleb ära teha, aga sa ei tahaks tegelikult selle peale aega raisata, on see raboota ja seda peaksid tegema orjad. ;)

    ReplyDelete
  14. Jäin eile ühel hetkel mõtlema, et huvitav, kas sinu jaoks on orja sugu oluline. Et kas sa kasutaksid ka orjatari. Olgu suurt ja tugevat orjatari või väikest ja nääpsukest. Samadeks töödeks, kuurilammutamiseks jms, või muudeks töödeks, mis nii suurt füüsilist jõudu ei nõua, vaid muid oskusi.

    ReplyDelete
  15. Fideelia, kas ma ütlesin, et kogu maailma tööd peab armastama? Keegi ei jõua kogu maailma tööd ära teha. Armastama peab seda tööd, mida teed, ja kui ei armasta, on parem mitte teha. Lihtne. Ära määri üldistusi kaela...

    Orjapidamise suhtes tunnen jätkuvalt võõristust. Ei saa asja mõttest aru. Ei tahagi aru saada. Mingi mooduvärk...

    ReplyDelete
  16. teiseks ei saa ma ka sellest aru, kuidas orjapidamine feminismi kontseptsiooniga haakub.
    Muidu aga - kui see sulle ja talle sobib, andke minna.
    Ma ütlesin lihtsalt, et see teema on mulle võõras ja mõttetu. Muud midagi. Ega vist ei ole sellist kohustust, et kõik peaks sellest vaimustuses olema?

    ReplyDelete
  17. V.A, jah, naisori sobiks ka! :) Ma ei diskrimineeri, kuigi ilmas on olemas selline kogukond ka, kus naisi peetakse meestest ülimuslikumaks.

    Morgie, mis sa jamad? Sa väitsid konkreetselt: tööd peab armastama! See tähendabki, et kogu mnaailma tööd peab armastama. Oleksid ju kohe võinud täpsustada. Ma ei määri sulle midagi kaela, ise kujutad midagi ette. Nii et ära määri mulle kaela, et ma sulle midagi kaela määrin. Orjapidamine haakub selle feminismiideoloogiaga, mis naisi meestest paremaks peab, aga mina võtaksin hea meelega ka naisorja tööle, kui keegi end pakkuma tuleks, seega ei liigitu ma nende alla. Mina ei sunni kedagi orjapidamisest vaimustuma.

    ReplyDelete