See blogi on kasutusel alates 21. augustist 2010. Vana blogi asub siin.


15 March 2015

Jõeäärsed rajad Tartus

Käisime laupäeval Sveni ja Väikese Lehmaga 8 km mööda Emajõe kallast Annelinnast Ihaste silla poole ja tagasi ning saime totaalse päikese- ja värske õhu mürgituse. Mõtlesin, et sellises seisundis võiks blogi kirjutada.

Puul on varbad jões
Teisel puul on ka varbad jões
Amfiteater
Annelinna hakati omal ajal ehitama nagu amfiteatrit, kus jõeorus on madalamad ja nõlvakul kõrgemad majad. Pikemalt Annelinna kavandamisest loe siit. Emajõe ääres on praegu kitsuke kalameeste rada, kuhu on millegipärast pandud iga mõnekümne meetri järel pink. Äkki planeerib linn sinna matkarada? Päris kõva oleks. Pärast Jänese raja hävingut oleks vaja uut jõeäärset, aga linnast mitte kaugel olevat rada.

Jänese rajal oleme matkanud rohkem kui üks kord.

2003

Sven Jänese rajal 2006
Aivar, Elo, Pipi ja mina natuke maad enne Jänese rada 2007


Mina, Sven ja Elo Jänese rajal 2007
Tiksoja RMK lõkkekohta läbiv ekspi supiliin ületab samuti Emajõge. Rahvusvahelise supiliini Eesti jupi kodukas: http://supiliin.future.ee/ ja Facebook: www.facebook.com/RvESL On kaks erinevat supiliini: rahvusvaheline ja ekspi oma. Kelle kodu asub rahvusvahelisel supiliinil, võib kutsuda Johannes Käru endale koju suppi keetma. Ekspi supiliinil võib toimuda supikeetmine siis, kui seal on ekspiga seotud sündmus. Emajõe ekspi psühhogeograafilistest sündmustest saab lugeda siit.

Selline vinge jõgi siis.

No comments:

Post a Comment