See blogi on kasutusel alates 21. augustist 2010. Vana blogi asub siin.


11 April 2013

Läänerindel muutusteta

Ma ei hakka kõiki oma vahepealseid seiklusi üles lugema, sest peale rindade ei eruta enamikku niikuinii miski. Oota, tegelikult on mul siin intelligentsemaid lugejaid ka. Neile pakub ehk huvi, et tegin oma vanaisa Karl Taevile vikipeedia lehe. Ta vääris seda juba ammu. Lapsena arvasin, et vanaisa on maailma kõige targem inimene ja et temaga vaielda tähendab pühadust teotada. Praegu arvan, et vanaisal oli kadestamisväärselt seiklusrikas elu, kus ta sai end maksimaalselt teostada. Igaüks ei suudaks varemetes ülikooli taaskäivitada. Tal olid aga ka head sõbrad ja toetav perekond.

Mu õde tuli vahepeal ideele teha esoteerikat parodeeriv kodulehekülg http://knopkaingel.jimdo.com/. Mina asusin akadeemik Dr Insomadina rolli ja õde hakkas Knopkaingliks, kes töötab koos koeraga Pi2. Esialgu jagasime linki Facebookis, aga ei öelnud, et oleme autorid. Leht saavutas kiiresti suure populaarsuse. Mõned arvasid, et autor on meessoost ja üks lausa mõtles, et kuna on kraanad ja kopad, peab autor olema meessoost ehitaja. Soovitan lehte aeg-ajalt taaskülastada, sest täiendame seda uute teenustega.

Muide, mu õde Elo-Maria Roots on romaanikirjanik. Hiljuti ilmus tal esimene romaan Vaimude jaam. Olen selle läbi lugenud ja soovitan soojalt. Värskendav. Mind inspireerivad revolutsioonilised lood, kus inimesed teevad rohkem kui neilt oodatakse. Romaanis asutakse koolisüsteemi alustalasid lammutama. Seal kohtab väga kummalisi inimtüüpe ning loomulikult ei puudu ka armastus ja surm. Otsige revolutsioonilist meistriteost raamatupoodidest!

Püüan hoida kondiitrialal käe soojas, sest kuna kool on läbi ja tööl ma ei käi, võivad oskused rooste minna. Kahjuks on mul kodus nii väike ahi, et üht kilo küpsist teen pool päeva. Suuremale ahjule hetkel ruumi pole. Kannatamatu inimesena tunnen, et liiga pikk köögis toimetamine ahistab mind, emotsionaalne kasu küpsetistest aga korvab mu piinad. Mulle meeldib inimestele enda küpsetatud asju viia. Nad on selle üle õnnelikud ja annavad alati positiivset tagasisidet.

Mul on mitu unistust: suure ahjuga suur köök, koer ja mõned veel.

Eile ilmus muusikavideo Poliitika strippar Marcolt. Seekord tegime sürri poliitilise video. Osa filmisime märtsi lõpus jube külmas Londonis ja osa Tartus, sealhulgas ka raekoja ees. Täna hommikul selgus, et see on Youtubist maha võetud, kuigi rinnanibud olid siivsalt kleepsudega kinni kaetud. Marco sõnul olevat Anu Saagim sellisest asjade käigust lausa šoki saanud: mis maailmas toimub? Videos pole midagi skandaalset. Peale Elu24 kaebust pandi video tagasi, aga vanusepiiranguga. Varjatakse paaniliselt laste eest inimkeha, aga samas müüakse lastele mängurelvi ja näidatakse massimeediast vägivalda. Vahel tahaks sisepagulusse tõmbuda. Seda eriti siis, kui ma postitan Facebooki midagi loomõiguste või naisõiguste teemal ja saan vastu isiklikke solvanguid võõrastelt vanameestelt, kes on kunagi ise mu sõbrakasse roninud, sest tissid on toredad, aga nüüd avastavad, et ma oskan mõelda ka. Maailm on muutumas minu jaoks liiga ahistavaks ja ma ei tea, kaua ma jaksan tuuleveskitega võidelda.

Facebookiga on halvad lood. On vaid aja küsimus, millal mind sealt igaveseks blokitakse ja põhjuseks on rinnad. Sain viimati 24-tunnise Facebooki keelu pildi eest, kus olen palja rindkerega, kuigi mu rinnanibusid polnud seal näha. Nagu teada, siis on just nibud see kurja juur, mida kellegi silmad näha ei tohi. Kui need on kinni kaetud, võivad rinnad olla paljad, sest siis nad nagu enam ei olekski needsamad rinnad. Absurdne. Meestel endiselt võivad nibud katmata olla. Kuigi viimasel ajal hakkab minus käelöömistunne tekkima, peaks suvel ikka midagi ette võtma, sest ei taha ebaõiglusele alla vanduda. Kui suvi üldse tuleb.
Screenshot FB poolt eemaldatud pildist


Täna oli võrdse palga päev. Sel päeval räägitakse ammutuntud piinlikust probleemist: mehed saavad naistest rohkem palka. Eestis on EL üks suurimaid palgalõhesid 27,7 %. Selle puhul pakuti paljudes söögikohtades tilliga einet 27,7% kallimalt kui tillita einet. Käisin Vilde tervisekohvikus tilliga rooga mekkimas. 5-eurosele toidule maksin juurde palgavaheprotsendi 1.40.



13 comments:

  1. Orgunni Eesti Femen, ammu oleks aeg.

    ReplyDelete
  2. See nõuab täielikku pühendumist: koguda enda ümber sportlikke ja julgeid naisi, kel oleks palju vaba aega, motiveerida ennast ja neid, vastutada kõige eest jne. Ma organiseerin midagi nii kapitaalset ainult siis, kui tõesti muud üle ei jää. Kas leidub inimesi, kes minuga koos oleksid selliseks orgunniks valmis, et ma üksi seda tegema ei peaks? Mida me Eestis saavutaksime femeni-tüüpi tegevusega? Hüppaksime Tartu linnavalitsuse pressikale, hõlmad lahti ja hüüaksime: Fuck you, Kruuse!? :D

    ReplyDelete
  3. Facebook imeb, ma ütlen. Kui ma ei peaks seal kooli pärast tolgendama (grupi list on seal) siis kustutaksin kohe oma konto.

    Keit

    ReplyDelete
  4. On veel võimalus, et sa hakkad korralikuks eesti naiseks, paned tissid peitu, tõmbad kopsuvesti ümber kere trimmi, lähed tööle, vitsutad liha süüa... kas mul jäi midagi nimekirjast puudu?
    Ahjaa, ei räägi meeste jutu vahele!

    ReplyDelete
  5. Praegu on elekterit igalpool õhus, vehi ainult natuke kätega ja kohe lööb välku (omadest olukordadest). Iga väiksem pinge või konflikt toob kaasa vältimatu sõja ja kannatajaks jääd sina. See on tunne nagu jookseks vastu betoonist seina ja siis üritaks sellest küünte ja hammastega läbi närida. Ehk on paremaid võimaliusi minna ringi? Pingeline aeg ei lõppe nüüd või varsti, seda tuleb veel paar aastat taluda ja targemaks saada.
    Tasub otsida liitlasi, aga ära kutsu neid võitlema, vaid aru pidama.
    Edu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seda aru pidamist on liigagi palju olnud ja see pole kuhugi viinud. Kõige praktilisem oleks mitte midagi teha ja seda ma praegu teengi. :)

      Delete
    2. See arupidamine on jäänud ühepoolseks. Paljud, kes samas suunas mõtleval, ei julge valjult sõna võtta. Meie ümber on liiga palju ebameeldivat kontingenti, kes imevad end nagu parasiidid, iga kommentaari külge.

      Loo keskkond, kus sellised inimesed saaksid vabalt mõtteid avaldada. Kõikühes foorumid, nagu "puder ja kapasad", ei koonda selliseid inimesi.

      Delete
    3. Ka temaatilisi foorumeid on erinevate huvigruppide poolt juba proovitud. Teemakohast foorumit on lihtne tekitada, aga kui juba paari päeva pärast on konstruktiivne arutelu ärapanemiseks ja pullitegemiseks muutunud, kaotab see mõtte.

      Delete
    4. Nii see on. See ei saa olla avatud foorum. Kasutajad peaksid olema sisse logitud ja foorumi reeglites oleks kirjas, et üksteise mustamist ja muu sopa loopimine on taunitud. Moderaatorid likvideerivad ebasobivad kommid.

      Delete
  6. Ärkamisaeg.

    Eelnevatele juttudele lisaks ühe filmi sarja soovitus:
    http://blip.tv/ulmefilm/ulmefilm-1-13-2012-6282707

    ReplyDelete
  7. Lisan veel huvitavat lugemist
    http://vanglaplaneet.ee/

    Selle eelmise filmide kuraditosina lehekülg on
    http://ulmefilm.ee/

    Soovitan viirusetõrjel scriptid ja küpsised seni kauaks ära keelata. "Pahad" hakkavad sinu arvutis nuhkima ja sind takistama.

    ReplyDelete