See blogi on kasutusel alates 21. augustist 2010. Vana blogi asub siin.


16 May 2011

Metsas

Võtsin hiljuti taas ette enda nime googeldamise ja avastasin järgmist:
"Fideelia-Signe Roots ( 27. märts 1976) on vasakfašist aktivist ja vabakutseline kunstnik.
Ta on õppinud Tartu Ülikoolis ja Eesti Kunstiakadeemias. Roots kogus kuulsust videoga, kus ta rüvetas Eesti lippu."

"Metapeedia keskendub teemadele, mida peavoolu entsüklopeediates tavaliselt ei kaeta või jäetakse tahtlikult välja. Metapeedial on metapoliitiline eesmärk mõjutada ühiskondlikku debatti, kultuuri ja ajaloovaadet."

Allikas: http://et.metapedia.org/wiki/Esileht  

Googeldage teiegi, armsad lugejad end regulaarselt.

Peale Londonis käiku olen suure tüki energiat metsa alla pannud. Eelmisel laupäeval istutasime pere ja sõpradega oma metsa uusi kuuski nende asemele, mis olid kärsaka poolt hävitatud. Eelmisel kevadel sai üle 1000 kuuse sinna maha pandud. Ühtlasi lõime maa sisse oma metsa sildi. Teine samasugune silt on teisel pool metsa.
Meie pere ja muud loomad uue metsasildiga
Ka Valgemetsas sai jälle käidud ning Sky Plus’i „Naisteka“ saatel lõbusalt tööd tehtud. Sven jooksis õues alasti ringi, et ärritada üle tee laagris „Kevadtormiks“ valmistuvaid kaitseväelasi.


Käisin hiljaaegu TÜ Semiosalongis, kus Tanel Rander pidas loengu maastikuretoorikast. Ta arendab oma magistritööd doktorantuuris edasi. Hiljuti püüdis ta sirgjooneliselt liikuda Tartust lõunasse, aga see kukkus läbi, kuna Tartust sai mööda põrutatud.

Tanel näitas videoid ja pilte oma töödest. Üks foto ajas mind tohutult naerma: Poola mets. Piison hüppab metsasihilt padrikusse, nii et vaid tagajäsemed ja tutiga saba paistavad. Ülesvõte meenutas mulle koomikseid ja mingil määral ka Tom ja Jerry multikaid. Ainult liikumist tähistavad kriipsukesed olid puudu.

Loengu mõte nii nagu mina sellest aru sain, oli näidata, kuidas inimene sünnist surmani endaga oma maastikku kaasas kannab ja kuhu iganes ta ei läheks, ei saa ta seda maha raputada. Taneli poolt välja öeldud mõtteid, et maastik muutub lõuna-euroopalikuks juba kusagilt Tartust alates ja et eestlase jaoks on lõuna ja ida suunad kõige mõttetumad, lääne ja põhja suunad aga kõige popimad annab väga põnevalt edasi arendada. Ma isegi kõigun nagu neetud kellapendel põhja ja lõuna vahel, kuigi tehniliselt olen pärit hoopis idast, Peipsi lähedalt. Kuna aga veetsin lapsena umbes pool elu Tartus, ei saa ma end pesuehtsaks peipsiäärlaseks nimetada.

Viimasel ajal pesitseb minus tüütuseni piinav tung metsa- ja maaelu poole. Kas see on lõpp?

Tänaseks Keyword poetry näiteks sobiks järgmine luuletus:

Esoteerika tähendab

Esoteerika tähendab
"maria-kristiina soomre",
Esoteerika tähendab
fideelia-signe roots.
maali nii ja naa
vilja savisaar

6 comments:

  1. http://www.google.com/alerts on vahva vidin, mis googeldab sinu eest mida iganes :)

    ReplyDelete
  2. Ma ei googelda ennast, oma tuttavaid ega võõraid inimesi. Selleks peavad olema väga kaalukad põhjused. Aga see on muidugi minu isiklik suhtumine, teised võivad googeldada, kui meeldib.

    ReplyDelete
  3. Video on võluv, ma loodan, et kaitseväelased rõõmustasid? Avasid tule? Näitasid üles mingitki emotsiooni?
    Järgmise kevadtormi või muu suurema rahvakogunemise ajal teie aia all võime MK-ga tulla ja Sveni toetada.

    ReplyDelete
  4. Oot, ma ei teadnudki, et googeldamine võib tunduda kellegi privaatsuse rikkumisena, kui sa seda mõtlesid. :S Kummaline, sest internet on avalik ruum. Mis sind googeldamises häirib?

    Olete MK-ga teretulnud toetama ja kaasa lööma, irw. :D Kaitseväelased ei reageerinud. Üks vahtis seal küll, aga tuld ei avanud. Sven pingutas kõvasti, ta ronis vahepeal poolpaljalt lausa redeliga puu otsa.

    ReplyDelete
  5. Suhtumine googeldamisse on minu isiklik ja teised inimesed võivad googeldada nii palju kui tahavad. Mulle lihtsalt ei meeldi. Umbes nii, et mõned inimesed ei kanna kunagi teiste vanu riideid ja mõned inimesed ei päevita kunagi.

    ReplyDelete
  6. Huvi pärast: Kas enese googeldamine on enese privaatsuse rikkumine?

    ReplyDelete